ГИМНАЗИЈАЛЦИ-ВОЛОНТЕРИ У ОПШТИНИ ПАЛИЛУЛА
2.12.2011

Дан волонтирања у Србији – програм „Средњошколци за средњошколце”, обележен је и у нишкој градској општини Палилула. Овим поводом, петоро гимназијалаца, троје из гимназије „Светозар Марковић“ и двојица из гимназије „Бора Станковић“ упознало се са организацијом рада општине Палилула, радом председника и чланова Већа, надлежностима и радом служби: комуналне инспекције, Центра за предузетништво, Канцеларије за младе.  Ученике-волонтере су примили Милан Ђурђевић, председник Скупштине општине и Бобан Микић члан општинског Већа Палилуле.

Општина Палилула подржала је пројекат „Средњошколци за средњошколце”. Дневнице које су ученици зарадили „радом као волонтери“ у службама општине Палилула биће уплаћене у средњошколски фонд, који је основала Унија средњошколаца Србије и искоришћена за рад Ученичког парламента и унапређење образовања.

Реализацију овог пројекта, који је окупио средњошколце из 18 градова у Србији, подржали су и Министарство просвете и науке, Заједница предузетника и Привредна комора Србије.